Конститутивна седница одложена по трећи пут данас и иде се на нове градске изборе у Београду

Дана 03.3.2024.године са почетком од 10.00 часова требала је да се одржи у Скупштини града Београда трећа конститутивна седница али није било кворума.

Конститутивна седница  је по трећи пут одложена за данас 3. март, што је по Закону био и последњи дан у којем би се могла формирати нова градска власт.

Српска напредна странка по свему судећи није успела да обезбеди већину у новом сазиву Скупштине Београда, па ће избори бити поновљени.

Нове изборе за Скупштину Београда расписује по правилу председник Скупштине Србије, који такође још није изабран након децембарских избора. Очекује се да ће се то догодити на седници незванично најављеној за 12. март.

Према резултатима децембарских избора највише одборника у Скупштини града Београда добила је коалиција око СНС – 49, 43 одборника добила је коалиција „Србија против насиља“, коалиција НАДА седам, „Ми – глас из народа“ шест и Социјалистичка партија Србије пет одборника.

Пошто нико није имао већину поново се иде на градске изборе где ће се накнадно заказати тачан датум, док за то време убрзано од данас већ креће кампања на терену.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *