Одговор: Генералног секретаријата председника Републике Србије због игнорисања „ Петиције грађана „

Због непоштовања грађана Градске  општине Гроцка од стране председника општине Драгана Пантелића били смо принуђени да се наш координатор УГ “ Препород “ Месног одбора – Врчин обратила писменим путем Председнику Републике Србије Александру Вучићу у виду представке грађана, а у вези поднете Петиције грађана за изградњу деонице пута у Врчину насеља „ Рамнице „ према Рипњу насеља „ Кременац „.

Ми као удружење грађана „ Препород „ смо се такође обратили председнику општине Гроцка Драгану Пантелићу петицијом грађана – дописом заведеним под бр. 81-344-47 од дана 22.02.2023.године где нисмо у законском року добили одговор иако је то био дужан да испоштује и одговори, као и то да је обавештен лично од стране г-ђе Јасмине Андрић у својству грађанке општине Гроцка на одржаном заједничком састанку  која такође није добила никакав одговор.

Како по обичају општинске  власти Гроцке игноришу све грађане са наше општине који се обраћају за било какву помоћ и да увек наилазе на затворена врата, били смо принуђени на овакав вид представке.

Након представке убрзо је уследио одговор Генералног секретаријата председника Републике Србије ( службе за представке и пројекте ) 02 број: 07-21232/2023 и обавештени дана 13.04.2023. године да надлежне службе општине Гроцка и Вождовца размотре упућену „ Петицију грађана „ и одговоре писменим путем подносиоцу петиције у законском року.

Како се и даље не оглашава кабинет председника општине a да је законски рок одавно прошао, бићемо поново принуђени да се обратимо надлежним службама због даљег игнорисања председника општине Драгана Пантелића да достави одговор. 

Прилог: Представка и одговор на представку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *