Врчин: Одржано отварање дечијег паркића у насељу Драгослава Станковића 29.10.2023

Дана 29.10.2023.године са почетком од 12.00 часова у Врчину насеље Драгослава Станковића одржано је отварање завршеног дечијег паркића од стране представника општине Гроцка.

Сви присутни су очекивали да ће се обратити поводом тога председник општине Драган Пантелић али је главну реч преузео Копривица Дамјан тако да је изостало обраћање председника општине.

На отварању је присуствовао и наш председник УГ „ Препород „ Славко Симоновић јер се и наше удружење залагало да се тај паркић одради што пре, и у више наврата апеловали на представнике општине како неби радове ухватила зима јер је долазило у неколико наврата до застоја у радовима.

Можемо рећи да је паркић за децу био од велике потребе јер се ради о насељу са националним мањинама који има велики број деце, а  која деци доноси радост  да не буду ускраћена од друге деце која има већ овакав вид паркића у Врчину.

Такође се могло приметити да око и код самог улаза у паркић није урађена бетонска подлога, и да деца и њихови родитељи приликом уласка са улице уносе на обући велику прљавштину и блато на саму гумену подлогу што то треба под хитно одрадити.

Приликом отварања паркића наш председник удружења је искористио прилику и лично разговарао са председником Градске општине Гроцка Драганом Пантелићем у вези преосталог обећања око изградње рампи на пружним прелазима у Врчину насељима Драгослава Станковића и Касаповца као и Умчарима и Дражњу,  где је том приликом добио одговор да се он труди колико год може да се то и одради поготово тамо где је већ постојала рампа у Умчарима и Дражњу али покушава да то учини и за ове две рампе у Врчину.

Такође се могло чути да није све до њега и да има више инстанце које о томе одлучују где ће се рампе поставити, и да ти разговори у вези тога иду веома тешко у том правцу без обзира на његово дато обећање грађанима и да ће се и даље трудити да се одради бар један пружни прелаз ако не више.

Разговор је протекао на обострано задовољство веома искрен иако је неким његовим блиским сарадницима тај разговор беспотребно засметао, док наше удружење сматра да је он председник свих грађана општине Гроцка без обзира на наше различите погледе и ставове и да тако треба да остане.

УГ „ ПРЕПОРОД „ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *