Врчин: Окупљање радника јавних предузећа општине Гроцка из насеља  Драгослава Станковића код пружног прелаза – ради промоције…

Поштовани грађани,

Обавештавамо Вас да располажемо са подацима да је данас 18.8.2023.године око 11.30 часова дошло до окупљања  око петнаестак  мештана насеља Драгослава Станковића тачније радника Јавних предузећа општине Гроцка “ наводно “ у присуству Копривице Дамјана задуженим за националне мањине у општини Гроцка код пружног прелаза Драгослава Станковића, да искажу протест у вези необезбеђеног пружног прелаза.

Како сазнајемо истима су раније подељени пакети социјалне помоћи ( али само својим симпатизерима, а не пензионерима ) како би  сишли до пружног прелаза где су се задржали око 10.минута , сликали и отишли без упознавања јавности а ради своје личне промоције.

Морамо напоменути да су ти поједини наше удружење нападали када смо организовали протест грађана  да  смо наводно злоупотребљавали трагедију која се догодила претходно на том пружном прелазу, а они се данас без упознавања јавности фотографисали како би приказали да се они из општине залажу око уградње сигналних уређаја, али тек када су схватили да смо ми као удружење дигли јавност на највећи државни ниво и да очекујемо јасан и недвосмислен одговор од  виших државних институција.

У њиховом окупљању неби ништа било спорно само да су упознали јавност да се јавно залажу да се обезбеди пружни прелаз  а не на овакав вид промоције и фотографисања са радницима из Јавних предузећа , којима је била скренута пажња да случајно не дођу на протест који смо ми као удружење организовали у сарадњи са грађанима Врчина дана 29.7.2023.године, где је било присутно на оба пружна прелаза Драгослава Станковића и Касаповац око 300.незадовољних мештана Врчина.

Ми подржавамо њихов данашњи излазак у виду протеста ( ако им је то уопште и био циљ ) да се поставе сигнални уређаји јер је то за добробит свих грађана Врчина и околине, али не можемо подржати да се то организује у тајности у виду промоције –  фотографисања само са радницима Јавних предузећа општине Гроцка, јер сматрамо да је то од јавног интереса свих нас грађана Врчина и комплетне општине Гроцка.

Где су били уназад годину ипо дана да помогну мештанима Врчина да се поставе светлосно – звучне сигнализације како би била избегнута трагедија. Једино што су урадили то је да су лепили неприкладне плакате са називима “ Олоши “ по Врчину и осуђивали нашу борбу за обезбеђење свих пружних прелаза на подручју општине Гроцка.

Располажемо сазнањима да нико други од мештана насеља Драгослава Станковића и Врчина нису хтели да им се придруже и  присуствују њиховом данашњем десетоминутном промотивном окупљању.

Напомињемо да окупљање грађана није пријављено надлежним службама ПС – Гроцка ради обезбеђења скупа иако су били у обавези да то учине.

Морамо се с,правом запитати ко то користи трагедију у своје личне промоције и ко је “ ОЛОШ “ док се ми као удружење боримо уназад више од годину дана да до тих трагедија и не дође.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *