О НАМА

Удружење грађана „Препород“ из Гроцке основано је 15. октобра 2022. године као самостално, добровољно, невладино и непрофитно удружење грађана. Наша мисија је да радимо на остваривању циљева у области локалног одрживог развоја, те да заступамо колективне и појединачне интересе грађана општине Гроцка.

 

У оквиру нашег удружења, основано је 15 месних одбора који делују у складу са месним заједницама. Наши месни одбори раде на промоцији и остваривању циљева везаних за побољшање услова живота грађана на територији тих месних заједница.

 

Поносни смо на Форум жена који се бави питањима положаја и права жена у друштву. Наша визија је да жене имају веће учешће и утицај у процесу доношења одлука, да се економски оснаже и да се искорени родно засновано насиље.

 

Удружење такође подржава и Форум младих, чија је мисија да се млади активно укључе у економске, привредне и друге токове изградње слободног, праведног и богатог друштва. Верујемо да је улагање у младе кључно за будућност наше заједнице.

Добродошли у Удружење грађана „Препород“! Позивамо вас да се придружите нашим напорима у стварању боље и праведније заједнице за све грађане општине Гроцка.

ВИЗИЈА УДРУЖЕЊА

  • Увођење реда у локалну управу и јавна предузећа како би били полуга развоја а не кочница инвестицијама као и новим  НЕ страначким радним местима и конфорнијем животу грађана општине Гроцка.
  • Да локална самоуправа буде што транспарентнија, и као таква за што активније учешће грађана у раду саме локалне власти и што брже решавање њихових животних проблема.
  • Да о будућности становника општине Гроцка морају одлучивати њени грађани, као и враћање достојанства грађанима општине Гроцка и обезбеђивање основних животних права.

УПРАВНИ ОДБОР

  • Председник, Славко Симоновић
  •  Потпредседник, Радослав Обрадовић