Врчин: Активисти СНС Гроцка прикупљали новац од мештана насеља Драгослава Станковића у виду добровољних прилога ради прославе отварања паркића !?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ

Ових дана могло се чути од мештана Врчина из насеља Драгослава Станковића који су се нама обратили да су два активиста Српске напредне странке Гроцка задужена за то насеље (имена позната редакцији) прикупљала новац у виду добровољних прилога од обичних грађана како би се на отварању паркића 29.10.2023.године одржала прослава након завршених радова.

Прикупљали су добровољне прилоге који су се кретали од 300,00 – 2.000,00 динара од мештана обилазећи их по кућама чак и оне који примају социјалну помоћ – пакетиће, па се питамо докле је то дошло и да ли општина Гроцка није имала за толико средстава да помогне и око најобичније прославе.

Напомињемо да је Законом о јавном реду и миру децидно прописано чланом 5 и 6 ЗОЈРМ на који начин се прикупљају добровољни прилози од грађана, где су поједина лица овим поступком учинила прекршај који је кажњив  по Закону о ЈРМ јер су прикупљали новац без одобрења надлежног органа.

Да ли је председник општине и уједно председник ООСНС Гроцка био упознат о томе или није … ускоро ћемо сазнати јер су многи око њега измакли контроли странке.

Ми као Удружење смо затечени и згрожени оваквим видом понашања појединих страначких активиста СНС Гроцка тог дела насеља и осуђујемо сваки вид искоришћавања грађана на овакав незаконит начин.

Сматрамо да је ово једна велика срамота и брука за општину Гроцка и њихове поједине представнике, где апелујемо на председника општине Гроцка и ООСНС Гроцка ( ако није био упознат а надамо се да није ) да испита цео случај  и врати новац грађанима од којих су узети незаконити добровољни прилози, како се неби оваквим понашањем појединаца дискредитовали како  остали чланови странке тако и сама општина Гроцка.

УГ „ ПРЕПОРОД „ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ ЗА ЛОКАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ!!

Извод из Закона о Јавном реду и миру РС

Казнене одредбе ЗОЈРМ РС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *