Врчинске вести: Небезбедан пружни прелаз  “ Касаповац „ због високе траве и шибља, 01.7.2023

Мештани тог дела насеља су нам послали фотографије и видео запис са необезбеђеног пружног прелаза „ Касаповац „.

Као што смо и раније писали о пружним прелазима у Врчину, Умчарима и Дражњу који су критично необезбеђени јер упорно Инфраструктура железнице Србије одбија да на истим прелазима поставе сигналне и звучне уређаје као и полу – бранике, сада се сучавамо поред свега са још већим проблемом на пружном прелазу „ Касаповац „.

Како се може видети са лице места да је израсла трава и шибље са обе стране пружног прелаза где је видљивост веома минимална за возаче моторних возила који прелазе “ магистралну – брзу пругу “ где може доћи до несагледивих последица по мештане тог дела насеља.

Овом приликом апелујемо на представнике Градске општине Гроцка да ангажују раднике како би покосили и очистили шибље око пружног прелаза јер то спада у њихову надлежност, како би обезбедили сталну видљивост и обезбедили да се безбедно пређе пружни прелаз када већ неће да се потруде да уграде сигналне уређаје.

Ми ћемо наставити да обилазимо и остале пружне прелазе која нису обезбеђена полу – браницима и да проверимо безбедност учесника у саобраћају када то већ не чине они за шта су плаћени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *