Косово: Оружани напад на српске цивиле од стране косовске полиције

У јучерашњем сукобу на Косову са косовском полицијом и припадницима КФОР-а повређено је 53 цивила Срба, од тога троје теже Драгиша Гаљак који је примио два метка од припадника полиције РОСУ. Такође је теже повређен Часлав Софронијевић и лекар Драгиша Миловић као повређено и 41 припадника КФОР-а.

До свега овога не би дошло да КФОР није реаговао и није бацао сузавац на окупљене грађане Српске националности који су демонстрирали мирно у вези незадовољства увођења шипратских градоначелника у просторијама општина са српском већином.

Војска Србије се налази на највишем степену борбене готовости на самој аднминистративној граници са Косовом.

Данас се очекује расплет догађаја након више састанака председника Александра Вучића са представницима Квинте, као и састанак са амбасадорима Русије и Кине.

Нажалост, на друштвеним мрежама се може видети нетрпељивост неких људи који за све криве председника Србије, а да нису ни свесни у каквим се околностима и пре њега  Србија налазила и да је ово један од најтежих напада да се сви Срби протерају са Косова и да више не постоје на тим просторима.

Апелујемо на све грађане Србије да се уздрже и сва страначка препуцавања престану до окончања тренутних проблема на Косову!

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *