Кјокушинкаи: Каратисти Кобре из Врчина и Шкорпиони из Лештана освојили шест медаља на Међународном туниру у Загребу

Каратисти из Кјокушинкаи клуба Кобра из Врчина и Кјокушинкаи клуба Шкорпион из Лештана са подручја Градске општине Гроцка су у оквиру Кјокушинкаи Федерације Србије учествовали за репрезентацију дана 09.3.2024.године са шест такимичара у рангу пионира и кадета и освојили шест медаља на Међународном турниру у катама и борбама.

Такмичење се одржало у Хрватском граду Загребу/Света Недеља, на којем је учествовало 13. репрезентација: Швајцарске, Мађарске, Украјине, Румуније, Немачке, Италије, Пољске, Словачке, Аустрије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Србије.

Репрезентацију Србије је предводио селектор КФС Шихан Славко Симоновић где су и овог пута дошли са великим бројем медаљма са тако престижног турнира, и тако показали знање и умеће наши млади такмичари на борилишту.

Освајачи медаља КК – Кобра из Врчина:

  • ЗЛАТНА МЕДАЉА:  Ивовић Јована ( борбе )
  • СРЕБРНА МЕДАЉА:  Ивовић Николина ( борбе )
  • БРОНЗАНА МЕДАЉА, Тиодоровић Нина ( борбе ), Којић Константин ( борбе )
  • БРОНЗАНА МЕДАЉА: Тиодоровић Нина ( кате )
  • 4. Место: Ивовић Јована ( кате )

Освајачи медаља КК – Шкорпион из Лештана:

  • Пешић Вук ( борбе )

Треба напоменути да од тридесет такмичара/ке ( 2014/15 ) из њихове групе у финалу су се нашле две рођене сестре Ивовић Јована и Ивовић Николина, јер су пре тога све такмичарке победиле у борбама и дошле до највећих одличја ЗЛАТА и СРЕБРА што је до сада не забележно у историји Српског Кјокушинкаи каратеа да се две рођене сестре састану у финалу на Међународним такмичењима у тако јаким конкуренцијама.

Такође треба похвалити и остале такмичаре/ке који су дали све од себе да дођу до медаља а посебно Нину Тиодоровић која је освојила две медаље.

Сви освајчи медаља су деца из ОШ „ Свети Сава „ из Врчина и ОШ „ Никола Тесла из Винче /Лештана што је за сваку похвалу.

Следећи међународни турнир на коме ће учествовати је 11.5.2024.године, Црна Гора – Херцег Нови.

Како сазнајемо чланове ова два клуба из Врчина и Лештана нико од челника Градске општине Гроцка није хтео да прими уназад шест година, као и да им помогну како би тренирали у бољим условима – једноставно ова деца за њих не постоје.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *