Врчин: Састанак са координаторима насеља Драгослава Станковића, након одржаног скупа грађана са председником општине

Дана 07.9.2023.године од 19.30 часова одржан је састанак председника УГ – Препород Славка Симоновића са координаторима насеља Драгослава Станковића након завршеног скупа на који се обраћао председник општине Гроцка Драган Пантелић на захтев нашег удружења.

Многи мештани тог дела насеља нису били у потпуности задовољни предлогом председника општине Гроцка Драгана Пантелића да ће радови кренути тек након два месеца, јер сматрају да је то предугачак рок почетка изградње да неби дошли у ситуацију као и до сада да се само ради о одлагању тог проблема, а да мештани и даље прелазе необезбеђене пружне прелазе и страхују за своју безбедност.

Како убрзо улазимо у зимски период и на пружним прелазима постаје све опасније због слабе видљивости ( магле, кише, снега ) те сматрамо да се са радовима требало кренути одмах, јер за ове проблеме су упознате све државне институције уназад годину дана и пре него што се догодила трагедија.

Морало се наћи привремено решење како смо ми из удружења и предлагали  а то је постављање „  мобилне рампе – МОБИ РАМПЕ „ где то постоји у пракси Инфраструктруре железнице Србије које би функционисале док се не одраде прелази са светлосно – звучном сигнализацијом и полу браницима.

У случају да се и даље ништа не буде радило по том питању УГ – Препород ће редовно са мештанима насеља пратити даља догађања и ако не буде ишло у правом смеру како је обећано тада ће се наставити са убрзаним активностима “ ненасилног протеста грађана “ које ћемо за сада тренутно „ замрзнути „ и одустати од блокаде пружног прелаза како је било претходно и заказано.

Донета је одлука да препустимо Градској општини Гроцка да што пре реши наведени проблем преко Инфраструктуре железнице Србије како је председник Драган Пантелић и обећао, а који је од тог момента на себе преузео потпуну “ личну “ одговорност за безбедност свих грађана преласком преко необезбеђених пружних прелаза на подручју Градске општине Гроцка.

А за то време … борба и даље траје а трагедије су и даље неизбежне.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *