Врчин: Председник општине Гроцка се на позив УГ – Препорода обратио мештанима насеља Драгослава Станковића око решења пружних прелаза …

Дана 07.9.2023.године председник Градске општине Гроцка Драган Пантелић се одазвао по позиву нашег удружења где смо тражили да лично дође у насеље Драгослава Станковића, и изнесе шта је до сада предузето у вези необезбеђених пружних прелаза како би се избегле заказане блокаде пруге од стране незадовољних мештана.

Том приликом председник је приступио у 18.00 часова где се обратио свим присутним мештанима где је износио њихова залагања ГО.Гроцка по разним дописима мештана Врчина, Умчара и Дражња  као и Удружења грађана „ Препород „ из Гроцке који су достављали више дописа у вези решавања проблема са пружним прелазима.

Исти је обећао да ће у што краћем року бити обезбеђена четири пружна прелаза, у Врчину два као у Умчарима и Дражњу јер очекује ускоро одговор надлежних институција да се започне са радовима.

Председник УГ „ Препород „ Славко Симоновић је инсистирао да се пошаље допис ИФЖС и уграде привремене мобилне рампе „ МОБИ РАМПЕ „  док се не започну радови како би се у међувремену избегле несреће на пружним прелазима, али је председник општине одговорио да то није до њега већ до Инфраструктуре железнице Србије.

Такође је обећао да ће у наредних два месеца започети радови и да ОН лично као председник општине Гроцка стоји иза тога и да нема потребе за даљим активностима мештана наведених насеља,  јер преузима на себе личну одговорност  и да ће то одрадити до постављања железничке сигнализације.

Надамо се да ће председник Драган Пантелић овог пута испунити своје обећање грађанима, а ми као удружење донећемо накнадно одлуку на нашем састанку са координаторима да ли ћемо наставити са даљим активностима које смо започели око блокаде пружног прелаза, или препустити за сада представницима ГО. Гроцка о чему ћемо се накнадно изјаснити.

Скуп је прошао веома бурно у разним прозивкама и расправи грађана са представницима општине Гроцка, али је једини и главни циљ овога скупа било изношење и решавање горућих проблема мештана овог насеља.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *