Врчин: Хитан састанак са координаторима насеља Драгослава Станковића…

Дана 02.9.2023.године од 18.00 часова председник УГ „ Препород – Гроцка „ Славко Симоновић и члан Управе Јасмина Андрић су на позив координатора насеља „ Драгослава Станковића „ дошли због и даље нерешеног проблема необезбеђеног пружног прелаза као сигурности деце и мештана тог дела насеља.

Том приликом дошло је до размена мишљења шта даље предузети, јер нико се није удостојио да одговори на дописе од стране државних институција, тако да је донета једна од најтежих одлука а то је да се изађе на грађански протест „ блокадом пружног прелаза „ како је је и договорено на задњем протесту упозорења грађана од 29.7.2023.године.

Јавност ће бити благовремено обавештена након достављања дописа надлежним институцијама о датуму и времену тачне „ блокаде пружног прелаза „ како би пре тога испоштовали законску процедуру.

Такође је разматран и апел родитеља да школски аутобус  привремено промени трасу кретања за превоз деце, и да се деца развозе од школе „ Свети Сава „ улицом Авалска, Крагујевачки пут, Авалски друм, Космајска и до центра насеља Драгослава Станковића и назад, како би избегли необезбеђен пружни прелаз док се не реши питање светлосно – звучне сигнализације и полу браника.

Најгора опција од свега би била да се деца из школе остављају пре пружног прелаза јер би тада иста била приморана да сама у групама прелазе преко колосекаа без икаквог надзора, и тада би могло доћи до још горе и веће трагедије.

Тражено је да се допис упути и директору ОШ „ Свети Сава „ г-дину Добрици Синђелићу, ако буде у могућности да  реши тренутно ново – настали проблем превоза ђака, где би му сви родитељи били веома захвални што брине о безбедности њихове деце.

Састанак је завршен у 20.00 часова.

ХВАЛА ВАМ ШТО НАС ПРАТИТЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *